2024 YILI BURSLULUK (İOKBS) SINAVI BAŞVURU DUYURUSU

2024 YILI İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI 13 ŞUBAT - 1 MART TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK OLUP BAŞVURU ŞARTLARI VE İSTENİLEN BELGELER AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

1. BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER ADINA VELİLER,  EK-1 FORMUNU MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE DOLDURULUP OKUL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE GETİRECEKLERDİR.

2. ÖĞRENCİ VELİSİ SERBEST MESLEK SAHİBİ İSE VERGİ DAİRESİNDEN BELGE ALIP OKUL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BELGEYİ TESLİM EDECEKTİR. ÖĞRENCİ VELİSİ ÜCRETLİ YA DA MAAŞLI ÇALIŞIYORSA İLGİLİ KURUM VEYA KURULUŞUN SİSTEMİNDEN 2023 YILINA AİT 12 AYLIK,  ÇALIŞAN TÜM AİLE FERTLERİNE AİT MAAŞ BORDROSU OKUL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE GETİRECEKTİR.

3. NUFÜS KAYIT ÖRNEĞİ GETİRİLECEKTİR.  E-DEVLETTEN NUFÜS KAYIT ÖRNEĞİ YAZARAK İNDİREBİLİRSİNİZ.

4. VELİSİNİN YA DA EŞİNİN BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU ANNE VEYA BABASINA AİT TEDAVİ YARDIM BEYANI, VARSA BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU DİĞER KİŞİLER İÇİN MAHKEME KARARI OKULA TESLİM EDİLECEKTİR.

Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2023 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yetersizlik durumlarına uygun sınav tedbir hizmeti alabilmeleri ve bu öğrencilerin bilgilerinin sisteme işlenmesi amacıyla; kayıtlı olduğu okulun bulunduğu bölgede hizmet veren RAM’a müracaat etmesi zorunludur.

Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir. b. Sınavda 5, 6, 7, 8’inci sınıflar ve hazırlık sınıfına dörder seçenekli 80 soru sorulacak, sınav süresi 100 dakika olarak uygulanacaktır. 9, 10 ve 11’inci sınıflara ise sınavda dörder seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır. c. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30’da sınava katılacakları binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) ile koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulunduracaktır. ç. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.  Öğrenciler, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.

Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ve bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Sınav güvenliğinin sağlanması için sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir öğrenci sınav salonundan çıkmayacaktır.

Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur

2024 YILI BURSLULUK (İOKBS) SINAVI

SINAV BAŞVURU TARİHİ     :  13 ŞUBAT - 1 MART

SINAV TARİHİ                     :  21 NİSAN  Saat: 10:00

21 Nisan 2024 tarihinde saat 10:00 'da gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu , Başvuru Şartları , İstenen Belgeler ve Ek Formlarına okul web sayfamızdan veya aşağıdaki linklerden  ulaşabilirsiniz.

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

(EK -1 )

meb_iys_dosyalar/27/10/971624/dosyalar/2024_02/16104259_ek1.pdf

BURSLULUK KILAVUZU

meb_iys_dosyalar/27/10/971624/dosyalar/2024_02/16104236_ilkogretimveortaogretimkurumlaribursluluksinaviiokbsbasvuruveuygulamakilavuzu2024.pdf